Pieczemy mazurek z Michaszkami, kręcimy film i mamy dla Was konkurs

Święta za pasem, więc wypiekamy. Tym razem nie pudrem transparentnym na twarzach, ale najprawdziwszy mazurek z Michaszkami Original.

Jest prosty w przyrządzeniu, bardzo czekoladowy i bajecznie szybko można urozmaicić nim tradycyjne słodkości wielkanocne.


Pieczemy, kręcimy, rozdajemy Instaxa i słodycze!



Mazurek Michaszkowy, najprostszy na świecie!


Składniki kruche ciasto:

  • 200 dag mąki pszennej
  • Pół szklanki cukru trzcinowego
  • 10 orzechów laskowych, obranych i rozgniecionych
  • ¼ kostki masła
  • Szczypta soli
  • Szczypta proszku do pieczenia

Składniki na krem i do ozdoby:

  • Serek mascarpone
  • 10 Michaszków Original

Opcjonalnie do smaku:

  • Kwaśna konfitura porzeczkowa


Przepis


Składniki na ciasto mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wyjmujemy ciasto, równomiernie rozkładamy w foremce robiąc wyższe ranty, nakłuwamy ciasto widelcem i znów wsadzamy ja 20 minut do lodówki. Po tym czasie wstawiamy na ok.35 minut do piekarnika na 170 stopni.

Mieszamy serek mascarpone z rozdrobnionymi Michaszkami.

Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto powinno się wystudzić, ok. 15 minut. Nanosimy przygotowany krem, ozdabiamy wierzch Michaszkami Original i ewentualnie polewamy delikatnie kwaśną konfiturą porzeczkową. Voila!


A teraz zobaczcie, jak się nam upiekło!



Konkurs dla Was


Wskakujcie na nasz instagram i zgarnijcie Instaxa i słodycze od Mieszko. Sprawa jest prosta! Zaaranżujcie fotkę w wiosenno-świątecznym klimacie z Michaszkami Original, wrzućcie na swoje instagrama i otamujcie @blessthemesspl oraz @mieszko_inspiruje.

Najpiękniejsze zdjęcie wygrywa Instaxa i słodycze Mieszko, a kolejne dwa ulubione zdjęcia słodycze od Mieszko. Zabawa trwa do północy 1.04, a zwycięzców wybierzemy 2.04.2018 wraz z marką Mieszko, organizatorem konkursu. Regulaminu znajdziecie tutaj.

Leave A Comment

Strona, którą właśnie przeglądasz wykorzystuje pliki cookies. Ich wykorzystanie możesz modyfikować w ustawieniach swojej przeglądarki. Zostawiając komenatarz czy pisząc do nas e-mail, pamiętaj, że Twoje dane są zabezpieczone.
Akceptuj Cookie.
x