Święta za pasem, więc wypiekamy. Tym razem nie pudrem transparentnym na twarzach, ale najprawdziwszy mazurek z Michaszkami Original.
Jest prosty w przyrządzeniu, bardzo czekoladowy i bajecznie szybko można urozmaicić nim tradycyjne słodkości wielkanocne.
Pieczemy, kręcimy, rozdajemy Instaxa i słodycze!
Mazurek Michaszkowy, najprostszy na świecie!
Składniki kruche ciasto:
- 200 dag mąki pszennej
- Pół szklanki cukru trzcinowego
- 10 orzechów laskowych, obranych i rozgniecionych
- ¼ kostki masła
- Szczypta soli
- Szczypta proszku do pieczenia
Składniki na krem i do ozdoby:
- Serek mascarpone
- 10 Michaszków Original
Opcjonalnie do smaku:
- Kwaśna konfitura porzeczkowa
Przepis
Składniki na ciasto mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wyjmujemy ciasto, równomiernie rozkładamy w foremce robiąc wyższe ranty, nakłuwamy ciasto widelcem i znów wsadzamy ja 20 minut do lodówki. Po tym czasie wstawiamy na ok.35 minut do piekarnika na 170 stopni.
Mieszamy serek mascarpone z rozdrobnionymi Michaszkami.
Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto powinno się wystudzić, ok. 15 minut. Nanosimy przygotowany krem, ozdabiamy wierzch Michaszkami Original i ewentualnie polewamy delikatnie kwaśną konfiturą porzeczkową. Voila!
A teraz zobaczcie, jak się nam upiekło!
Konkurs dla Was
Wskakujcie na nasz instagram i zgarnijcie Instaxa i słodycze od Mieszko. Sprawa jest prosta! Zaaranżujcie fotkę w wiosenno-świątecznym klimacie z Michaszkami Original, wrzućcie na swoje instagrama i otamujcie @blessthemesspl oraz @mieszko_inspiruje.
Najpiękniejsze zdjęcie wygrywa Instaxa i słodycze Mieszko, a kolejne dwa ulubione zdjęcia słodycze od Mieszko. Zabawa trwa do północy 1.04, a zwycięzców wybierzemy 2.04.2018 wraz z marką Mieszko, organizatorem konkursu. Regulaminu znajdziecie tutaj.